Dat SMP, dat al 19 weken stil ligt, laat de ECB toe om staatspapier van perifere eurolanden op te kopen op de secundaire markt. Dat zou volgens Geert Van Herck van Leleux onmiddellijk de langetermijnrente in die landen moeten ontspannen.

De communicatiestrategie heeft alvast gewerkt: eerst en vooral ging de Spaanse en Italiaanse langetermijnrente fors

naar beneden.

Daarnaast gingen de Europese beurzen sterk naar omhoog (dagwinsten van 2% en meer) en won ook de euro terrein op de dollar.

Maar inmiddels weten we dat Draghi de hooggespannen verwachtingen niet heeft kunnen inlossen, de reactie op de financiële markten was er gisteren eentje van duidelijke teleurstelling.

Wat zegt het technisch plaatje?

Ondanks de focus op Europa start Geert Van Herck de technische analyse in de VSA. De S&P 500 blijft een belangrijke benchmark voor de internationale aandelenmarkten.

Sinds begin juli zitten de koersen in een stijgend trendkanaal. Twee dagen geleden werd de bovenkant van dit trendkanaal getest op 1.391,74 punten.

Het belangrijke niveau dat Geert Van Herck in de gaten houdt, is 1.329,24 punten, de bodem van 24 juli 2012. Dit niveau moet

absoluut standhouden om de stijgende trend overeind te houden.

T.o.v. de slotkoers van woensdag (1.375,14 punten) beschikt de index dus over een veiligheidsmarge van iets meer dan 3%.

Voor de STOXX Europe 600 blijft volgens Geert Van Herck het niveau van de 250 punten zeer belangrijk. Boven dit steunniveau zijn de bulls aan de winnende hand, eronder de bears. De veiligheidsmarge (zo'n 5%) is hier iets ruimer dan in de VSA. Ook hier is er een negatieve divergentie wat tot voorzichtigheid aanzet.

Dat SMP, dat al 19 weken stil ligt, laat de ECB toe om staatspapier van perifere eurolanden op te kopen op de secundaire markt. Dat zou volgens Geert Van Herck van Leleux onmiddellijk de langetermijnrente in die landen moeten ontspannen. De communicatiestrategie heeft alvast gewerkt: eerst en vooral ging de Spaanse en Italiaanse langetermijnrente fors naar beneden. Daarnaast gingen de Europese beurzen sterk naar omhoog (dagwinsten van 2% en meer) en won ook de euro terrein op de dollar. Maar inmiddels weten we dat Draghi de hooggespannen verwachtingen niet heeft kunnen inlossen, de reactie op de financiële markten was er gisteren eentje van duidelijke teleurstelling.Wat zegt het technisch plaatje? Ondanks de focus op Europa start Geert Van Herck de technische analyse in de VSA. De S&P 500 blijft een belangrijke benchmark voor de internationale aandelenmarkten. Sinds begin juli zitten de koersen in een stijgend trendkanaal. Twee dagen geleden werd de bovenkant van dit trendkanaal getest op 1.391,74 punten. Het belangrijke niveau dat Geert Van Herck in de gaten houdt, is 1.329,24 punten, de bodem van 24 juli 2012. Dit niveau moet absoluut standhouden om de stijgende trend overeind te houden. T.o.v. de slotkoers van woensdag (1.375,14 punten) beschikt de index dus over een veiligheidsmarge van iets meer dan 3%. Voor de STOXX Europe 600 blijft volgens Geert Van Herck het niveau van de 250 punten zeer belangrijk. Boven dit steunniveau zijn de bulls aan de winnende hand, eronder de bears. De veiligheidsmarge (zo'n 5%) is hier iets ruimer dan in de VSA. Ook hier is er een negatieve divergentie wat tot voorzichtigheid aanzet.