"Ik hou er niet van wanneer iets als een raket de lucht inschiet, zoals goud in de afgelopen maanden heeft gedaan. Het zou geen kwaad kunnen dat de goudmarkt nu eerst wat afkoelt.", aldus Darst.

Er is heel wat te doen geweest over een nieuwe muntstandaard op basis van goud, maar Darst gelooft daar niet in. Gouverneur Mark Carney, gouverneur van Bank of Canada, verklaarde dat er geen plaats is voor goud in het internationaal monetair systeem en hij heeft gelijk.

Wat de dollar betreft, moeten de Verenigde Staten volgens Darst goed beginnen op te letten. Alleen wanneer er tijdig wordt gereageerd, kan de dollar de belangrijkste reservemunt blijven voor de komende 30 tot 50 jaar.

"Ik hou er niet van wanneer iets als een raket de lucht inschiet, zoals goud in de afgelopen maanden heeft gedaan. Het zou geen kwaad kunnen dat de goudmarkt nu eerst wat afkoelt.", aldus Darst. Er is heel wat te doen geweest over een nieuwe muntstandaard op basis van goud, maar Darst gelooft daar niet in. Gouverneur Mark Carney, gouverneur van Bank of Canada, verklaarde dat er geen plaats is voor goud in het internationaal monetair systeem en hij heeft gelijk. Wat de dollar betreft, moeten de Verenigde Staten volgens Darst goed beginnen op te letten. Alleen wanneer er tijdig wordt gereageerd, kan de dollar de belangrijkste reservemunt blijven voor de komende 30 tot 50 jaar.