Volgens de uitgever komt dat doordat beide kwartalen zich lastig met elkaar laten vergelijken en zwakke prestaties bij het gezondheidscluster.

De leverancier van informatiediensten voorziet gezonde groei bij digitale producten terwijl de omzet bij print onder druk blijft staan.

De Europese activiteiten hebben te leiden onder het zwakke economische klimaat en overheidsbezuinigingen. De operationele winstmarge daalde licht door investeringen en herstructureringskosten.

Voor het hele jaar ziet Wolters Kluwer niets veranderen. De winst per aandeel zal met een laag enkelvoudig cijfer stijgen, terwijl de vrije kasstroom minstens EUR 475 miljoen bedraagt, beide ramingen zijn op basis van contante wisselkoersen. Het bedrijf kan buigen over een gezonde balans.

ABN Amro handhaaft een neutraal advies voor Wolters Kluwer omdat de bank ook de komende kwartalen lage groei voorziet door moeilijke marktomstandigheden in Europa.

Het aandeel is voor een groot deel tegen verval gedekt door de tamelijk lage koerswinstverhouding en het aantrekkelijke dividendrendement van 4,3%.

Volgens de uitgever komt dat doordat beide kwartalen zich lastig met elkaar laten vergelijken en zwakke prestaties bij het gezondheidscluster. De leverancier van informatiediensten voorziet gezonde groei bij digitale producten terwijl de omzet bij print onder druk blijft staan. De Europese activiteiten hebben te leiden onder het zwakke economische klimaat en overheidsbezuinigingen. De operationele winstmarge daalde licht door investeringen en herstructureringskosten. Voor het hele jaar ziet Wolters Kluwer niets veranderen. De winst per aandeel zal met een laag enkelvoudig cijfer stijgen, terwijl de vrije kasstroom minstens EUR 475 miljoen bedraagt, beide ramingen zijn op basis van contante wisselkoersen. Het bedrijf kan buigen over een gezonde balans. ABN Amro handhaaft een neutraal advies voor Wolters Kluwer omdat de bank ook de komende kwartalen lage groei voorziet door moeilijke marktomstandigheden in Europa. Het aandeel is voor een groot deel tegen verval gedekt door de tamelijk lage koerswinstverhouding en het aantrekkelijke dividendrendement van 4,3%.