Blake Robben, technische analist bij Lind- Waldock (een dochter van MF Global in Chicago): "Op korte termijn misschien niet, maar op basis van de charts kan de olieprijs nog voor de zomer richting 100 dollar per vat stijgen. De uitbraak uit een trading range voor zes maanden heeft namelijk een sterk technisch koopsignaal gegenereerd."

Robben ziet nog een behoorlijk hausse-potentieel aanwezig, gegeven het feit dat de olieprijs maandenlang zijdelings heeft bewogen: "Sinds begin oktober beweeg de olieprijs tussen 85,43 en 70,28 dollar. De trend is nu opwaarts gericht, tenzij we snel terugvallen richting 80 dollar per vat. In dat geval zou er sprake zijn van een mislukte uitbraak. De bodem ligt dan opnieuw op 70 dollar per vat. Dit scenario maakt mijn inziens weinig kans op slagen, ik geloof in een verdere stijging van de olieprijs."

Blake Robben, technische analist bij Lind- Waldock (een dochter van MF Global in Chicago): "Op korte termijn misschien niet, maar op basis van de charts kan de olieprijs nog voor de zomer richting 100 dollar per vat stijgen. De uitbraak uit een trading range voor zes maanden heeft namelijk een sterk technisch koopsignaal gegenereerd." Robben ziet nog een behoorlijk hausse-potentieel aanwezig, gegeven het feit dat de olieprijs maandenlang zijdelings heeft bewogen: "Sinds begin oktober beweeg de olieprijs tussen 85,43 en 70,28 dollar. De trend is nu opwaarts gericht, tenzij we snel terugvallen richting 80 dollar per vat. In dat geval zou er sprake zijn van een mislukte uitbraak. De bodem ligt dan opnieuw op 70 dollar per vat. Dit scenario maakt mijn inziens weinig kans op slagen, ik geloof in een verdere stijging van de olieprijs."