Het betreft meer bepaald Blackstone Group. Deze groep is wereldwijd actief op de vastgoedmarkt, maar blijkbaar hebben de fondsbeheerders geen goed oog voor de ontwikkelingen die zich op de vastgoedmarkt afsprelen. Met name in de VS werden de posities afgebouwd.

Wanneer het smart money uitstapt...

De portefeuille van Blackstone Group aan Amerikaans vastgoed heeft een waarde van maar liefst 22 miljard dollar. Dat de voorbereidingen voor een verkoop worden getroffen, mag als een duidelijke waarschuwing worden beschouwd. Blackstone heeft namelijk in de sector heel wat geld verdiend.

Van de 1,60 miljard winst voor belastingen die vorig jaar werd gerealiseerd, was maar liefst 1 miljard dollar afkomstig van commercieel vastgoedtransacties.

In eerste instantie wordt verkoop van de office-building portfolio overwogen, maar andere segmenten van de markt kunnen volgen.

Het betreft meer bepaald Blackstone Group. Deze groep is wereldwijd actief op de vastgoedmarkt, maar blijkbaar hebben de fondsbeheerders geen goed oog voor de ontwikkelingen die zich op de vastgoedmarkt afsprelen. Met name in de VS werden de posities afgebouwd. Wanneer het smart money uitstapt... De portefeuille van Blackstone Group aan Amerikaans vastgoed heeft een waarde van maar liefst 22 miljard dollar. Dat de voorbereidingen voor een verkoop worden getroffen, mag als een duidelijke waarschuwing worden beschouwd. Blackstone heeft namelijk in de sector heel wat geld verdiend. Van de 1,60 miljard winst voor belastingen die vorig jaar werd gerealiseerd, was maar liefst 1 miljard dollar afkomstig van commercieel vastgoedtransacties. In eerste instantie wordt verkoop van de office-building portfolio overwogen, maar andere segmenten van de markt kunnen volgen.