Dat zal met name gebeuren in de tweede helft van het jaar, dankzij een vertraging in de inflatie. De afname van de inflatie - een gevolg van een correctie bij de grondstoffenprijzen - zal de beurzen in kwestie opnieuw aantrekkelijker maken.

Russ Koesterich, in San Francisco head of investment strategy bij BlackRock, gaf in een interview voor Bloomberg Television het advies om in de tweede helft van het jaar opnieuw in de groeimarkten te beleggen.

De MSCI Emerging Markets Index is dit jaar gedaald, ondanks de grote verwachtingen die begin 2011 voor de groeimarkten werden gekoesterd. De MSCI World Index is daarentegen lichtjes gestegen.

Dat zal met name gebeuren in de tweede helft van het jaar, dankzij een vertraging in de inflatie. De afname van de inflatie - een gevolg van een correctie bij de grondstoffenprijzen - zal de beurzen in kwestie opnieuw aantrekkelijker maken. Russ Koesterich, in San Francisco head of investment strategy bij BlackRock, gaf in een interview voor Bloomberg Television het advies om in de tweede helft van het jaar opnieuw in de groeimarkten te beleggen. De MSCI Emerging Markets Index is dit jaar gedaald, ondanks de grote verwachtingen die begin 2011 voor de groeimarkten werden gekoesterd. De MSCI World Index is daarentegen lichtjes gestegen.