Het aandeel daalde met 27% naar een koers van 10,57. De reden was dat de cijfers over het afgelopen kwartaal een verlies lieten zien in plaats van de door analisten verwachte winst.

Dit gegeven zorgde ervoor dat een aantal analisten hardop gaat twijfelen aan de overlevingskansen van het bedrijf. Blackberry was een van de voorlopers op het gebied van smartphones.

Vooral het directe contact via email en het kleine toetsenbord waren voor veel consumenten reden om het toestel te kopen. Maar inmiddels is het bedrijf links en rechts ingehaald door andere fabrikanten zoals Apple en Samsung. Men probeert het tij te keren door een nieuw soort toestel in de markt te zetten.

Maar blijkbaar slaat het minder aangezien de resultaten - dan men had verwacht. Sinds kort is er nu ook een toestel gekomen met het welbekende toetsenbord.

Maar of dat het komend kwartaal zal gaan aanslaan ligt in de toekomst verborgen. Voorlopig lijkt het er niet op dat Blackberry een aantrekkelijk aandeel is.

Het aandeel daalde met 27% naar een koers van 10,57. De reden was dat de cijfers over het afgelopen kwartaal een verlies lieten zien in plaats van de door analisten verwachte winst. Dit gegeven zorgde ervoor dat een aantal analisten hardop gaat twijfelen aan de overlevingskansen van het bedrijf. Blackberry was een van de voorlopers op het gebied van smartphones. Vooral het directe contact via email en het kleine toetsenbord waren voor veel consumenten reden om het toestel te kopen. Maar inmiddels is het bedrijf links en rechts ingehaald door andere fabrikanten zoals Apple en Samsung. Men probeert het tij te keren door een nieuw soort toestel in de markt te zetten. Maar blijkbaar slaat het minder aangezien de resultaten - dan men had verwacht. Sinds kort is er nu ook een toestel gekomen met het welbekende toetsenbord. Maar of dat het komend kwartaal zal gaan aanslaan ligt in de toekomst verborgen. Voorlopig lijkt het er niet op dat Blackberry een aantrekkelijk aandeel is.