Taleb, die aan zijn boek de bijnaam Black Swan heeft overgenomen vertelde vannacht aan CNBC dat hij ook niet meer gelooft in de euro als een concept. Algemeen gaan we er in een snel tempo op achteruit.

Twee jaar geleden waren de schulden aanzienlijker kleiner en waren meer mensen aan het werk. Nu zijn er grote risico's in het systeem geslopen en is de belastbare basis van de inkomsten een stuk kleiner geworden.

De balansen van de banken zijn een stuk slechter geworden en de kwaliteit van de risico's die de banken moeten nemen is aanzienlijk verslechterd. De huidige crisis heeft niets te maken met een recessie, maar wel met schulden die zich uitzaaien als een kanker.

De enige oplossing is volgens Taleb om de schulden zo snel als mogelijk af te bouwen. Het heeft weinig zin om een schuldenjunkie meer schulden te laten aangaan. Daarom hebben de pogingen van Obama om de VS-economie uit het moeras te trekken ook niets opgeleverd.

Taleb, die aan zijn boek de bijnaam Black Swan heeft overgenomen vertelde vannacht aan CNBC dat hij ook niet meer gelooft in de euro als een concept. Algemeen gaan we er in een snel tempo op achteruit. Twee jaar geleden waren de schulden aanzienlijker kleiner en waren meer mensen aan het werk. Nu zijn er grote risico's in het systeem geslopen en is de belastbare basis van de inkomsten een stuk kleiner geworden. De balansen van de banken zijn een stuk slechter geworden en de kwaliteit van de risico's die de banken moeten nemen is aanzienlijk verslechterd. De huidige crisis heeft niets te maken met een recessie, maar wel met schulden die zich uitzaaien als een kanker. De enige oplossing is volgens Taleb om de schulden zo snel als mogelijk af te bouwen. Het heeft weinig zin om een schuldenjunkie meer schulden te laten aangaan. Daarom hebben de pogingen van Obama om de VS-economie uit het moeras te trekken ook niets opgeleverd.