Dat duidde namelijk de winnaars van de Nobelprijs economie aan die met hun theorieën verantwoordelijk zijn voor de huidige economische crisis. Ze bleken echter volledig fout te zitten.

Het toekennen van de Nobelprijs heeft risicovolle modellen gelegaliseerd, waardoor ze internationaal geloofwaardig werden. Het gevolg is dat miljoenen mensen hun job verloren en minstens evenveel anderen hun geld.

Nassim Nicholas Taleb viseert met name Harry Markowitz, Merton Miller en William Sharpe die in 1990 de Nobelprijs wonnen voor hun werk rond de portfolio theorie en asset-pricing models. Hun theorie heeft de risico's zwaar onderschat, met alle gevolgen van dien.

Dat duidde namelijk de winnaars van de Nobelprijs economie aan die met hun theorieën verantwoordelijk zijn voor de huidige economische crisis. Ze bleken echter volledig fout te zitten. Het toekennen van de Nobelprijs heeft risicovolle modellen gelegaliseerd, waardoor ze internationaal geloofwaardig werden. Het gevolg is dat miljoenen mensen hun job verloren en minstens evenveel anderen hun geld. Nassim Nicholas Taleb viseert met name Harry Markowitz, Merton Miller en William Sharpe die in 1990 de Nobelprijs wonnen voor hun werk rond de portfolio theorie en asset-pricing models. Hun theorie heeft de risico's zwaar onderschat, met alle gevolgen van dien.