Maar ook de Black Swan waarschuwt nu voor de risico's op een catastrofe en dat is toch iemand waar maar beter naar wordt geluisterd. Nassim Taleb, beter bekend als de Black Swan, is van mening dat de schulden de tail-risico's doen toenemen. Daarbij maakt het weinig uit over welke schulden het gaat: particulier, bedrijf of overheid.

Een stijging van de schuldenberg komt volgens hem op hetzelfde neer als op een toename van de risico's op een schuldenberg. De overheden volgen volgens Taleb momenteel de verkeerde strategie door de risico's te doen toenemen in plaats van zich te focussen op risicomanagement.

Maar ook de Black Swan waarschuwt nu voor de risico's op een catastrofe en dat is toch iemand waar maar beter naar wordt geluisterd. Nassim Taleb, beter bekend als de Black Swan, is van mening dat de schulden de tail-risico's doen toenemen. Daarbij maakt het weinig uit over welke schulden het gaat: particulier, bedrijf of overheid. Een stijging van de schuldenberg komt volgens hem op hetzelfde neer als op een toename van de risico's op een schuldenberg. De overheden volgen volgens Taleb momenteel de verkeerde strategie door de risico's te doen toenemen in plaats van zich te focussen op risicomanagement.