Hij geeft de voorkeur aan Europese boven Amerikaanse aandelen, onder andere vanwege het feit dat de schuldengraad van de eurozone minder groot is dan die van de Verenigde Staten.

De Black Swan maakt zich weinig zorgen om uiteenvallen van de eurozone, onder andere vanwege het ontbreken van een gecentraliseerde regering in Europa.

Vrees voor de Verenigde Staten

Wanneer de eurozone uiteenspat, krijgen we opnieuw verschillende munten zoals dat vroeger het geval was. De Verenigde Staten zullen echter gedwongen zijn om de dollar te blijven meeslepen. Het overheidstekort in de VS bedroeg eind vorig jaar 8,20% van het BBP, of het dubbel van de 4,10% van de landen uit de eurozone.

Taleb ontkent geenszins dat Europa met problemen wordt geconfronteerd, maar die zijn in zijn ogen veel kleiner dan die in de Verenigde Staten.

De problemen in de VS gaan pas goed beginnen wanneer de rente in de Verenigde Staten gaat stijgen. Europa is zich bewust van de problemen waar het mee wordt geconfronteerd, in de VS is dat geenszins het geval.

Hij geeft de voorkeur aan Europese boven Amerikaanse aandelen, onder andere vanwege het feit dat de schuldengraad van de eurozone minder groot is dan die van de Verenigde Staten. De Black Swan maakt zich weinig zorgen om uiteenvallen van de eurozone, onder andere vanwege het ontbreken van een gecentraliseerde regering in Europa. Vrees voor de Verenigde Staten Wanneer de eurozone uiteenspat, krijgen we opnieuw verschillende munten zoals dat vroeger het geval was. De Verenigde Staten zullen echter gedwongen zijn om de dollar te blijven meeslepen. Het overheidstekort in de VS bedroeg eind vorig jaar 8,20% van het BBP, of het dubbel van de 4,10% van de landen uit de eurozone. Taleb ontkent geenszins dat Europa met problemen wordt geconfronteerd, maar die zijn in zijn ogen veel kleiner dan die in de Verenigde Staten. De problemen in de VS gaan pas goed beginnen wanneer de rente in de Verenigde Staten gaat stijgen. Europa is zich bewust van de problemen waar het mee wordt geconfronteerd, in de VS is dat geenszins het geval.