Black Swan: "Europa maakt meer vooruitgang wat de afbouwen van de schulden betreft dan de Verenigde Staten. De Europeanen hebben alleszins het probleem al geïdentificeerd en proberen er nu een oplossing voor te vinden."

De Verenigde Staten zijn nog niet zo ver, zij proberen alles en iedereen uit te kopen. Black Swan: "Maar zo werkt de wereld nu eenmaal niet, je kan geen geld blijven uitgeven dat je niet hebt. De Amerikanen leven op geleend geld en lenen er ook steeds meer bij. Dat kan zo niet blijven duren, vroeg of laat loopt het mis. In de VS wordt er weliswaar gewerkt aan een plan om de schulden op lange termijn af te bouwen, maar het valt nog de vraag of president Obama daar voldoende steun voor gaat krijgen.

Black Swan: "Europa maakt meer vooruitgang wat de afbouwen van de schulden betreft dan de Verenigde Staten. De Europeanen hebben alleszins het probleem al geïdentificeerd en proberen er nu een oplossing voor te vinden." De Verenigde Staten zijn nog niet zo ver, zij proberen alles en iedereen uit te kopen. Black Swan: "Maar zo werkt de wereld nu eenmaal niet, je kan geen geld blijven uitgeven dat je niet hebt. De Amerikanen leven op geleend geld en lenen er ook steeds meer bij. Dat kan zo niet blijven duren, vroeg of laat loopt het mis. In de VS wordt er weliswaar gewerkt aan een plan om de schulden op lange termijn af te bouwen, maar het valt nog de vraag of president Obama daar voldoende steun voor gaat krijgen.