Black Swan: "Procrustes was in de Griekse mythologie een herbergier die zijn gasten in een bed liet slapen dat ofwel te klein ofwel te groot was. Ofwel rekte hij hun benen uit, ofwel kapte hij ze af. Procrustres kreeg uiteindelijk wel een koekje van eigen deeg, maar zijn manier van handelen kan wel worden vertaald naar de huidige economische situatie."

In zijn boek zet de Black Swan zich af tegen het ondersteunen van zowel grote overheden als grote bedrijven, die incompetent en corrupt zouden zijn: "De problemen waar we tegenwoordig mee worden geconfronteerd, zijn zowel politiek als economisch. In beide gevallen is grootte de kern van het probleem geworden. Daarom breek ik een lans voor kleinschaligheid, we moeten terug naar de kleinere bedrijven die zowel de basis als de groeimotor van de economie vormen. Zonder deze kleine bedrijven komen we nergens."

Black Swan: "Procrustes was in de Griekse mythologie een herbergier die zijn gasten in een bed liet slapen dat ofwel te klein ofwel te groot was. Ofwel rekte hij hun benen uit, ofwel kapte hij ze af. Procrustres kreeg uiteindelijk wel een koekje van eigen deeg, maar zijn manier van handelen kan wel worden vertaald naar de huidige economische situatie." In zijn boek zet de Black Swan zich af tegen het ondersteunen van zowel grote overheden als grote bedrijven, die incompetent en corrupt zouden zijn: "De problemen waar we tegenwoordig mee worden geconfronteerd, zijn zowel politiek als economisch. In beide gevallen is grootte de kern van het probleem geworden. Daarom breek ik een lans voor kleinschaligheid, we moeten terug naar de kleinere bedrijven die zowel de basis als de groeimotor van de economie vormen. Zonder deze kleine bedrijven komen we nergens."