De "Black Gold" rush, zoals de nieuwe olieboom in de Verenigde Staten wordt genoemd, doet vreemd genoeg echter het aantal daklozen toenemen. De gebieden waar schaalolie en -aardgas wordt ontgonnen, kunnen de toevloed van gelukszoekers namelijk niet meer aan, de stroom gelukzoekers is veel te groot geworden.

In Noord-Dakota is het aantal daklozen in 2013 met 200% toegenomen, in geen enkele andere staat was er sprake van een dergelijke toename van het 'homeless people'. In deze staat blijkt namelijk wel voldoende schaalolie en -aardgas voorhanden, maar niet voldoende huizen.

De "Black Gold" rush, zoals de nieuwe olieboom in de Verenigde Staten wordt genoemd, doet vreemd genoeg echter het aantal daklozen toenemen. De gebieden waar schaalolie en -aardgas wordt ontgonnen, kunnen de toevloed van gelukszoekers namelijk niet meer aan, de stroom gelukzoekers is veel te groot geworden. In Noord-Dakota is het aantal daklozen in 2013 met 200% toegenomen, in geen enkele andere staat was er sprake van een dergelijke toename van het 'homeless people'. In deze staat blijkt namelijk wel voldoende schaalolie en -aardgas voorhanden, maar niet voldoende huizen.