Wie de geschiedenis van Bitcoin kent, weet dat de prijs van de virtuele munt vijf jaar geleden zowat nul was. Uitgedrukt in dollartermen is er tot en met vandaag sprake van een stijging met meer dan 400%. Maar het probleem is dat de penetratiegraad van Bitcoin nog veel te laag is.

Lee maakt de vergelijking met goud, waarvan er momenteel 170.000 ton in circulatie is, wat overeenstemt met minder dan 1 troy ounce per persoon wereldwijd. Om een wereldwijd erkende wereldmunt te worden, zal Bitcoin op veel grotere schaal gebruikt moeten worden en zo ver zijn we bijlange nog niet.

Wie de geschiedenis van Bitcoin kent, weet dat de prijs van de virtuele munt vijf jaar geleden zowat nul was. Uitgedrukt in dollartermen is er tot en met vandaag sprake van een stijging met meer dan 400%. Maar het probleem is dat de penetratiegraad van Bitcoin nog veel te laag is. Lee maakt de vergelijking met goud, waarvan er momenteel 170.000 ton in circulatie is, wat overeenstemt met minder dan 1 troy ounce per persoon wereldwijd. Om een wereldwijd erkende wereldmunt te worden, zal Bitcoin op veel grotere schaal gebruikt moeten worden en zo ver zijn we bijlange nog niet.