De waarde steeg woensdag op korte tijd met bijna 200 dollar om vier uur later ongeveer 700 dollar kwijt te spelen. Daarna zakte de koers geleidelijk verder.

De schommeling hing samen met het nieuws dat de voor volgende week geplande splitsing van de bitcoin in twee digitale munten is uitgesteld. Daar werd door de markt aanvankelijk verheugd op gereageerd, waarna veel kopers hun winst pakten.

De daling van de jongste dagen ten spijt, is de koers van de bitcoin dit jaar al verzesvoudigd. Heel wat speculanten stortten zich op de vituele munt in de hoop een graantje mee te pikken.

Lees ook: 'Bitcoin is het best te vergelijken met virtueel goud'

De waarde steeg woensdag op korte tijd met bijna 200 dollar om vier uur later ongeveer 700 dollar kwijt te spelen. Daarna zakte de koers geleidelijk verder.De schommeling hing samen met het nieuws dat de voor volgende week geplande splitsing van de bitcoin in twee digitale munten is uitgesteld. Daar werd door de markt aanvankelijk verheugd op gereageerd, waarna veel kopers hun winst pakten.De daling van de jongste dagen ten spijt, is de koers van de bitcoin dit jaar al verzesvoudigd. Heel wat speculanten stortten zich op de vituele munt in de hoop een graantje mee te pikken.Lees ook: 'Bitcoin is het best te vergelijken met virtueel goud'