Bitcoin of andere digitale geldvormen zijn de echte bedreiging voor het goud. Bekeken over de middellange tot lange termijn is goud niet meer dan een investering zoals anderen. Tot dusver hadden edelmetalen als alternatief voor papieren geld geen concurrenten.

Met de komst van Bitcoin is daar verandering in gekomen. Lynn is van mening dat Bitcoin als een experiment kan worden beschouwd. Een grote doorbraak voor deze vorm van digitaal geld zit er misschien voorlopig niet in, maar een volgende keer zou het wel eens raak kunnen zijn. De opkomst van echt digitaal geld kan de goudprijs door de vloer doen zakken.

Bitcoin of andere digitale geldvormen zijn de echte bedreiging voor het goud. Bekeken over de middellange tot lange termijn is goud niet meer dan een investering zoals anderen. Tot dusver hadden edelmetalen als alternatief voor papieren geld geen concurrenten. Met de komst van Bitcoin is daar verandering in gekomen. Lynn is van mening dat Bitcoin als een experiment kan worden beschouwd. Een grote doorbraak voor deze vorm van digitaal geld zit er misschien voorlopig niet in, maar een volgende keer zou het wel eens raak kunnen zijn. De opkomst van echt digitaal geld kan de goudprijs door de vloer doen zakken.