De belangrijkste digitale munt steeg 2 procent tot 50.249, 5 dollar of het hoogste peil sinds midden mei. Ook de koers van andere cryptomunten ging omhoog.

In april bereikte de bitcoin een recordkoers van bijna 65.000 dollar. De hoop op snel gewin en de instap van institutionele investeerders in de munt deden de koers explosief stijgen. Maar toenemende kritiek - onder meer over de ecologische impact van de munt - en een harder standpunt van de Chinese autoriteiten tegenover digitale munten deden de koers even explosief weer dalen.

Nu zit de munt dus weer in de lift. Sinds juni is de bitcoin 70 procent in waarde gestegen

Intussen heeft de Amerikaanse betaalgigant PayPal beslist zijn klanten uit het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid te bieden om met digitale munten te kopen of te verkopen.

De belangrijkste digitale munt steeg 2 procent tot 50.249, 5 dollar of het hoogste peil sinds midden mei. Ook de koers van andere cryptomunten ging omhoog. In april bereikte de bitcoin een recordkoers van bijna 65.000 dollar. De hoop op snel gewin en de instap van institutionele investeerders in de munt deden de koers explosief stijgen. Maar toenemende kritiek - onder meer over de ecologische impact van de munt - en een harder standpunt van de Chinese autoriteiten tegenover digitale munten deden de koers even explosief weer dalen. Nu zit de munt dus weer in de lift. Sinds juni is de bitcoin 70 procent in waarde gestegenIntussen heeft de Amerikaanse betaalgigant PayPal beslist zijn klanten uit het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid te bieden om met digitale munten te kopen of te verkopen.