Nelson wijst er op dat de grote banken volop aan het experimenteren zijn met alternatieve betalingssystemen. Het is nog te vroeg om te stellen dat er een doorbraak is gebeurd, maar vroeg of laat zal die er ongetwijfeld komen en dat is een evolutie die in het nadeel van het goud speelt.

Daarnaast lijkt het goud ook zijn functie als hedge tegen een devaluatie van de dollar te zijn verloren. De opkomst van ETF's als SPDR Gold ETF hebben het goud toegankelijker gemaakt voor de gewone koper, maar hebben anderzijds ook tot gevolg dat bij het keren van het tij het verkooporders regent.

Nelson wijst er op dat de grote banken volop aan het experimenteren zijn met alternatieve betalingssystemen. Het is nog te vroeg om te stellen dat er een doorbraak is gebeurd, maar vroeg of laat zal die er ongetwijfeld komen en dat is een evolutie die in het nadeel van het goud speelt. Daarnaast lijkt het goud ook zijn functie als hedge tegen een devaluatie van de dollar te zijn verloren. De opkomst van ETF's als SPDR Gold ETF hebben het goud toegankelijker gemaakt voor de gewone koper, maar hebben anderzijds ook tot gevolg dat bij het keren van het tij het verkooporders regent.