Hugh Hendry, fondsbeheerder bij Eclectica, maakt weinig woorden vuil aan het fenomeen: Bitcoin is één grote grap, loop er zo ver mogelijk omheen. De Schot maakt zich weinig illusies, de zeepbel is dusdanig opgeblazen dat de prijs van de virtuele munt door verschillende plafonds zal schoten.

Veel zogenaamde beleggers lopen als robots Bitcoin achterna. Naarmate die massa aangroeit, kan de prijs voor Bitcoin oplopen tot, waarom niet?, 1 miljoen dollar of meer. Dat heeft echter niets met waardering te maken, wel met het nalopen van een hype zonder voorgaande.

Hugh Hendry, fondsbeheerder bij Eclectica, maakt weinig woorden vuil aan het fenomeen: Bitcoin is één grote grap, loop er zo ver mogelijk omheen. De Schot maakt zich weinig illusies, de zeepbel is dusdanig opgeblazen dat de prijs van de virtuele munt door verschillende plafonds zal schoten. Veel zogenaamde beleggers lopen als robots Bitcoin achterna. Naarmate die massa aangroeit, kan de prijs voor Bitcoin oplopen tot, waarom niet?, 1 miljoen dollar of meer. Dat heeft echter niets met waardering te maken, wel met het nalopen van een hype zonder voorgaande.