Caruana vindt echter dat hij niet langer kan zwijgen, de topman van de BIS waarschuwt voor een grote crisis die op komst is. Het financieel systeem is veel meer kwetsbaar dan het was bij het uitbreken van de grote financiële crisis die het gevolg was van het omvallen van Lehman Brothers.

Volgens Caruana is er een schreeuwend contrast ontstaan tussen de euforie op de markten en de onderliggende economische ontwikkelingen en dat contrast kan vroeg of laat leiden tot een grote crisis. In de huidige omstandigheden is het bijna onvermijdelijk dat er vroeg of laat een grote correctie zal optreden.

Caruana vindt echter dat hij niet langer kan zwijgen, de topman van de BIS waarschuwt voor een grote crisis die op komst is. Het financieel systeem is veel meer kwetsbaar dan het was bij het uitbreken van de grote financiële crisis die het gevolg was van het omvallen van Lehman Brothers. Volgens Caruana is er een schreeuwend contrast ontstaan tussen de euforie op de markten en de onderliggende economische ontwikkelingen en dat contrast kan vroeg of laat leiden tot een grote crisis. In de huidige omstandigheden is het bijna onvermijdelijk dat er vroeg of laat een grote correctie zal optreden.