De wereldeconomie probeert nog altijd te ontsnappen aan de schaduw van de crisis van 2007-2009, terwijl op de kapitaalmarkten een uitbundig feestje wordt gevoerd. De BIS verwijst als oorzaak van de groeiende discrepantie tussen economie en beurzen naar de politiek van de centrale banken.

Die hebben door hun ultraruime politiek de koersen van aandelen, obligaties enzovoort door het dak gejaagd. Maar vroeg of laat zal de economische realiteit weer in lijn moeten komen met de financiële markten. Ofwel verbetert de economie fors, ofwel krijgen we een forse correctie op de beurzen.

De wereldeconomie probeert nog altijd te ontsnappen aan de schaduw van de crisis van 2007-2009, terwijl op de kapitaalmarkten een uitbundig feestje wordt gevoerd. De BIS verwijst als oorzaak van de groeiende discrepantie tussen economie en beurzen naar de politiek van de centrale banken. Die hebben door hun ultraruime politiek de koersen van aandelen, obligaties enzovoort door het dak gejaagd. Maar vroeg of laat zal de economische realiteit weer in lijn moeten komen met de financiële markten. Ofwel verbetert de economie fors, ofwel krijgen we een forse correctie op de beurzen.