Dat betekent dat de beurzen in de geïndustrialiseerde landen een duwtje in de rug hebben gekregen die op basis van de fundamentals niet gerechtvaardigd is. Vroeg of laat moet deze situatie genormaliseerd worden en dat kan bijzonder vervelende gevolgen hebben.

Stephen Cecchetti, head of the monetary and economic department van de BIS, waarschuwt dat de overstap naar een meer genormaliseerde situatie een hindernisrace kan worden. De volatiliteit kan fors toenemen en dat brengt risico's met zich mee, onder andere wat betreft de balansen van de banken.

Dat betekent dat de beurzen in de geïndustrialiseerde landen een duwtje in de rug hebben gekregen die op basis van de fundamentals niet gerechtvaardigd is. Vroeg of laat moet deze situatie genormaliseerd worden en dat kan bijzonder vervelende gevolgen hebben. Stephen Cecchetti, head of the monetary and economic department van de BIS, waarschuwt dat de overstap naar een meer genormaliseerde situatie een hindernisrace kan worden. De volatiliteit kan fors toenemen en dat brengt risico's met zich mee, onder andere wat betreft de balansen van de banken.