Volgens de Bank for International Settlements vormen de onhoudbare hoge schulden namelijk één van de zwaarste hinderpalen onderweg naar economische groei. De crisis is weliswaar achter de rug, maar elk jaar meer lenen is niet de oplossing.

De Bank for International Settlements merkt verder op dat niet alleen de schulden van huisgezinnen, bedrijven en overheden gerelateerd aan het BBP in de meeste landen sinds 2007 is gestegen, maar ook de debt-service ratio's liggen nu in de meeste rijke landen hoger dan in de periode 1995-2007 en dit ondanks de lage rente. Zweden is het land met de hoogste debt-service ratio.

Volgens de Bank for International Settlements vormen de onhoudbare hoge schulden namelijk één van de zwaarste hinderpalen onderweg naar economische groei. De crisis is weliswaar achter de rug, maar elk jaar meer lenen is niet de oplossing. De Bank for International Settlements merkt verder op dat niet alleen de schulden van huisgezinnen, bedrijven en overheden gerelateerd aan het BBP in de meeste landen sinds 2007 is gestegen, maar ook de debt-service ratio's liggen nu in de meeste rijke landen hoger dan in de periode 1995-2007 en dit ondanks de lage rente. Zweden is het land met de hoogste debt-service ratio.