Bovendien resulteert de zoektocht van de farmaceutische ondernemingen naar nieuwe afzetmogelijkheden in een drukkere fusie- en overnameactiviteit. In 2008 werden meer dan veertig genoteerde bedrijven overgenomen tegenover een
twintigtal het jaar voordien.

In de huidige context zal die fusieactivteit waarschijnlijk intenser worden, wat een niet te verwaarlozen steun betekent voor de prestatie van de sector.

De economische vertraging gaat in de kaart van groeiende innovatieve bedrijven met een gezonde balans blijven spelen.

Bovendien zal de dreiging voor de farmaceutische industrie de biotechnologiebedrijven steeds aantrekkelijker maken als groeiaflosser. Wie op lange termijn belegt, mag zich dus volgens Dexia beginnen te interesseren voor de sector.

Bovendien resulteert de zoektocht van de farmaceutische ondernemingen naar nieuwe afzetmogelijkheden in een drukkere fusie- en overnameactiviteit. In 2008 werden meer dan veertig genoteerde bedrijven overgenomen tegenover een twintigtal het jaar voordien.In de huidige context zal die fusieactivteit waarschijnlijk intenser worden, wat een niet te verwaarlozen steun betekent voor de prestatie van de sector.De economische vertraging gaat in de kaart van groeiende innovatieve bedrijven met een gezonde balans blijven spelen. Bovendien zal de dreiging voor de farmaceutische industrie de biotechnologiebedrijven steeds aantrekkelijker maken als groeiaflosser. Wie op lange termijn belegt, mag zich dus volgens Dexia beginnen te interesseren voor de sector.