Het aandeel van het biotechbedrijf Celgene maakte een sprong van 10% nadat resultaten van een nieuw onderzoek naar het medicijn tegen kanker Abraxane bekend werden gemaakt.

Daardoor kan de jaarlijkse omzet voor het medicijn toenemen tot USD 2 miljard van EUR 390 miljard.

Niet alleen Celgene had een goede dag op de beurs, ook Gilead werd door beleggers gezocht nadat het onderzoekresultaten naar de Hepatitis C vrijdag nabeurs bekend had gemaakt. Het nieuws bevestigt dat de kracht van biotechbedrijven schuilt in de nieuwe moleculen die zij ontwikkelen.

Aandelen zijn koopwaardig

Dankzij goede R&D ontwikkelen Gilead and Celgene gepatenteerde medicijnen die garant staan voor een gegarandeerde inkomstenstroom de komende jaren.

Daardoor beschikken zij ook over voldoende geld in de kas om hun kennis verder te ontwikkelen. Ook Amgen, Sanofi en Roche zijn hiertoe in staan, terwijl Actelion bijna een opvolger van Tracleer op de markt brengt.

Het is een mooie dag voor biotech. Volgens ABN Amro zijn zowel Gilead als Celgene koopwaardig.

Het aandeel van het biotechbedrijf Celgene maakte een sprong van 10% nadat resultaten van een nieuw onderzoek naar het medicijn tegen kanker Abraxane bekend werden gemaakt. Daardoor kan de jaarlijkse omzet voor het medicijn toenemen tot USD 2 miljard van EUR 390 miljard. Niet alleen Celgene had een goede dag op de beurs, ook Gilead werd door beleggers gezocht nadat het onderzoekresultaten naar de Hepatitis C vrijdag nabeurs bekend had gemaakt. Het nieuws bevestigt dat de kracht van biotechbedrijven schuilt in de nieuwe moleculen die zij ontwikkelen.Aandelen zijn koopwaardig Dankzij goede R&D ontwikkelen Gilead and Celgene gepatenteerde medicijnen die garant staan voor een gegarandeerde inkomstenstroom de komende jaren. Daardoor beschikken zij ook over voldoende geld in de kas om hun kennis verder te ontwikkelen. Ook Amgen, Sanofi en Roche zijn hiertoe in staan, terwijl Actelion bijna een opvolger van Tracleer op de markt brengt. Het is een mooie dag voor biotech. Volgens ABN Amro zijn zowel Gilead als Celgene koopwaardig.