Hogere inkomsten uit verkopen van het medicijn Rituxan en lagere operationele kosten maakten een winst per aandeel van USD 1,91 mogelijk. De markt hield rekening met USD 1,58.

Het bedrijf heeft de verwachte omzetgroei voor 2012 verhoogd naar 'een hoog enkelvoudig cijfer' van een 'enkelvoudig cijfer in het midden'.

De winst per aandeel voor het hele jaar wordt geraamd ergens tussen USD 6, 40 en 6, 50 tegen eerder USD 6,15. De vrije kasstroom is hoog. Op de balans staat nu USD 3,3 miljard aan contanten.

Niet goedkoop geprijsd

Hoewel het aandeel van het biotechbedrijf niet goedkoop lijkt geprijsd, zal de koers-winstverhouding flink dalen, gekeken naar de winstverwachting voor de komende jaren.

Een nieuw medicijn tegen Multiple Sclerose, BG 12 geheten, lijkt een nieuwe melkkoe te worden voor het bedrijf. Maar de resultaten daarvan worden pas volgend jaar zichtbaar doordat onderzoeksresultaten zijn vertraagd.

Eerdere studies hebben aangetoond dat het om een effectief medicijn gaat.

De analisten van ABN Amro zien een goed potentieel voor de volle en kwalitatief hoogwaardige pijplijn aan nieuwe producten van Biogen.

Daarbij komen nog een al winstgevend bedrijf en een sterke balans. Op basis van de cijfers blijft een koopadvies voor het aandeel gerechtvaardigd.

Hogere inkomsten uit verkopen van het medicijn Rituxan en lagere operationele kosten maakten een winst per aandeel van USD 1,91 mogelijk. De markt hield rekening met USD 1,58. Het bedrijf heeft de verwachte omzetgroei voor 2012 verhoogd naar 'een hoog enkelvoudig cijfer' van een 'enkelvoudig cijfer in het midden'. De winst per aandeel voor het hele jaar wordt geraamd ergens tussen USD 6, 40 en 6, 50 tegen eerder USD 6,15. De vrije kasstroom is hoog. Op de balans staat nu USD 3,3 miljard aan contanten.Niet goedkoop geprijsd Hoewel het aandeel van het biotechbedrijf niet goedkoop lijkt geprijsd, zal de koers-winstverhouding flink dalen, gekeken naar de winstverwachting voor de komende jaren. Een nieuw medicijn tegen Multiple Sclerose, BG 12 geheten, lijkt een nieuwe melkkoe te worden voor het bedrijf. Maar de resultaten daarvan worden pas volgend jaar zichtbaar doordat onderzoeksresultaten zijn vertraagd. Eerdere studies hebben aangetoond dat het om een effectief medicijn gaat. De analisten van ABN Amro zien een goed potentieel voor de volle en kwalitatief hoogwaardige pijplijn aan nieuwe producten van Biogen. Daarbij komen nog een al winstgevend bedrijf en een sterke balans. Op basis van de cijfers blijft een koopadvies voor het aandeel gerechtvaardigd.