Het aandeel-Biocartis op Euronext-Brussel noteert maandag rond het middaguur nog 16 procent hoger tot 13,4 euro.

Biocartis begon een week vroeger dan verwacht aan zijn beursavontuur. De aandelenuitgifte kon vervroegd worden afgesloten omdat de vraag 6,5 keer hoger lag dan het aanbod.

Biocartis haalde 100 miljoen euro op met de uitgifte van bijna 8,7 miljoen aandelen tegen 11,50 euro per stuk. Dat was de bovengrens van de eerder opgegeven prijsvork.

5 tests per jaar

Met de opbrengst van de beursgang wil Biocartis onder meer extra tests ontwikkelen voor zijn Idylla-systeem. Dat is een klein diagnostisch toestel dat tests die normaal weken duren, uitvoert in enkele uren.

Bij de lancering ervan in september vorig jaar werd al een eerste test op de markt gebracht, voor de opsporing van huidkanker. Biocartis is ook bezig met een snelle ebolatest. Het biotechbedrijf wil vier tot vijf nieuwe tests lanceren per jaar, met focus op oncologie en infectieziektes. (Belga/NS)

Het aandeel-Biocartis op Euronext-Brussel noteert maandag rond het middaguur nog 16 procent hoger tot 13,4 euro.Biocartis begon een week vroeger dan verwacht aan zijn beursavontuur. De aandelenuitgifte kon vervroegd worden afgesloten omdat de vraag 6,5 keer hoger lag dan het aanbod. Biocartis haalde 100 miljoen euro op met de uitgifte van bijna 8,7 miljoen aandelen tegen 11,50 euro per stuk. Dat was de bovengrens van de eerder opgegeven prijsvork. Met de opbrengst van de beursgang wil Biocartis onder meer extra tests ontwikkelen voor zijn Idylla-systeem. Dat is een klein diagnostisch toestel dat tests die normaal weken duren, uitvoert in enkele uren. Bij de lancering ervan in september vorig jaar werd al een eerste test op de markt gebracht, voor de opsporing van huidkanker. Biocartis is ook bezig met een snelle ebolatest. Het biotechbedrijf wil vier tot vijf nieuwe tests lanceren per jaar, met focus op oncologie en infectieziektes. (Belga/NS)