Smith stelt vast dat het tempo waarin die consumptie groeit ver achter blijft op de verwachtingen, ondanks de inspanningen die door de Chinese regering worden ondernomen. Het probleem situeert zich echter maar deels in China zelf, ook de rest van de wereld doet een duit in het zakje.

Europese en Amerikaanse groei vertraagt

De Chinese binnenlandse consumptie kan alleen maar aantrekken wanneer de Chinese economie het goed doet. Dat is dus volgens Smith momenteel niet het geval, het tempo waaraan die vertraagt wordt zelfs onderschat. Dat betekent dat de inkomens van de Chinezen onder druk staan.

De Europese en Amerikaanse groei vertraagt en dat kan niet zonder gevolgen blijven voor de groei van de Chinese economie. Dat de consumptie in China zelf te wensen overlaat, blijkt onder andere uit de evolutie van de import vanuit de Verenigde Staten en Europa. Die import blijft ver achter op de export.

Smith stelt vast dat het tempo waarin die consumptie groeit ver achter blijft op de verwachtingen, ondanks de inspanningen die door de Chinese regering worden ondernomen. Het probleem situeert zich echter maar deels in China zelf, ook de rest van de wereld doet een duit in het zakje. Europese en Amerikaanse groei vertraagt De Chinese binnenlandse consumptie kan alleen maar aantrekken wanneer de Chinese economie het goed doet. Dat is dus volgens Smith momenteel niet het geval, het tempo waaraan die vertraagt wordt zelfs onderschat. Dat betekent dat de inkomens van de Chinezen onder druk staan. De Europese en Amerikaanse groei vertraagt en dat kan niet zonder gevolgen blijven voor de groei van de Chinese economie. Dat de consumptie in China zelf te wensen overlaat, blijkt onder andere uit de evolutie van de import vanuit de Verenigde Staten en Europa. Die import blijft ver achter op de export.