Voor de buitenlanders hoeft het dan ook niet meer, het woord 'BRIC' geeft hun een vieze smaak in de grond. Maar ook de binnenlandse beleggers ontvluchten massaal de BRIC-landen. De Brazilianen hebben sinds 1996 nooit zo weinig op hun nationale beurs gehandeld als nu.

In Rusland is er al 16 maanden een outflow van fondsen aan de gang en die lijkt voorlopig niet te stoppen, in India zijn die outflows opgelopen tot het hoogste niveau in twee jaar. In China werden anderzijds in de voorbije 12 maanden 2 miljoen effectenrekeningen stopgezet.

Voor de buitenlanders hoeft het dan ook niet meer, het woord 'BRIC' geeft hun een vieze smaak in de grond. Maar ook de binnenlandse beleggers ontvluchten massaal de BRIC-landen. De Brazilianen hebben sinds 1996 nooit zo weinig op hun nationale beurs gehandeld als nu. In Rusland is er al 16 maanden een outflow van fondsen aan de gang en die lijkt voorlopig niet te stoppen, in India zijn die outflows opgelopen tot het hoogste niveau in twee jaar. In China werden anderzijds in de voorbije 12 maanden 2 miljoen effectenrekeningen stopgezet.