Het heeft dus weinig zin om de economie even sterk te blijven ondersteunen door het inkopen van eigen staatsobligaties. Het belangrijkste resultaat van QE zijn massieve onevenwichten, verstoring van de werking van de financiële markten en speculatieve uitwassen op diezelfde markten.

De FED is bovendien tot de conclusie gekomen dat de kostprijs van de exit uit QE veel hoger zal aflopen dan gepland. Binnenkort zal duidelijk worden hoe de FED compleet in de val zit, want het afbouwen van de steunmaatregelen zal allesbehalve van een leien dakje verlopen.

Het heeft dus weinig zin om de economie even sterk te blijven ondersteunen door het inkopen van eigen staatsobligaties. Het belangrijkste resultaat van QE zijn massieve onevenwichten, verstoring van de werking van de financiële markten en speculatieve uitwassen op diezelfde markten. De FED is bovendien tot de conclusie gekomen dat de kostprijs van de exit uit QE veel hoger zal aflopen dan gepland. Binnenkort zal duidelijk worden hoe de FED compleet in de val zit, want het afbouwen van de steunmaatregelen zal allesbehalve van een leien dakje verlopen.