Bovendien heeft de bank peso's opgekocht om de valuta te versterken vergeleken met de Amerikaanse dollar. De inflatie in de Verenigde Staten kwam afgelopen vrijdag naar buiten en lag in lijn met de verwachting. Daarom is het zaak om naar de macro-economische cijfers te kijken die deze week uitkomen.

Deze cijfers zullen aangeven of de Verenigde Staten op een periode van mogelijk deflatie afstevent of dat de economie zich in de nabije toekomst zal herstellen.

In de tweede helft van deze week worden onder meer cijfers over de opdrachten van duurzame goederen, de huizenmarkt en het bruto binnenlands product gepubliceerd.

In Europa komt Duitsland met het Ifo-cijfer, dat het sentiment onder ondernemers weergeeft. Duitsland is één van de belangrijkste economieën van Europa. Bovendien komen er cijfers over de Europese industriële productie. Op vrijdag komen de Europese inflatie en werkloosheidsgegevens naar buiten.

Bovendien heeft de bank peso's opgekocht om de valuta te versterken vergeleken met de Amerikaanse dollar. De inflatie in de Verenigde Staten kwam afgelopen vrijdag naar buiten en lag in lijn met de verwachting. Daarom is het zaak om naar de macro-economische cijfers te kijken die deze week uitkomen. Deze cijfers zullen aangeven of de Verenigde Staten op een periode van mogelijk deflatie afstevent of dat de economie zich in de nabije toekomst zal herstellen. In de tweede helft van deze week worden onder meer cijfers over de opdrachten van duurzame goederen, de huizenmarkt en het bruto binnenlands product gepubliceerd.In Europa komt Duitsland met het Ifo-cijfer, dat het sentiment onder ondernemers weergeeft. Duitsland is één van de belangrijkste economieën van Europa. Bovendien komen er cijfers over de Europese industriële productie. Op vrijdag komen de Europese inflatie en werkloosheidsgegevens naar buiten.