Volgens KBC Securities is de situatie bij de warenhuisketen erger dan verwacht. Strubbelingen met de vakbonden kunnen de koers onder druk zetten, wat een koopkans zou betekenen. Op de achtergrond waart nog steeds de schim van de ECB rond.

Verbeterende voorwaarden voor interbancaire plaatsingen ontmoedigen volgens professor Stefan Duchateau de investeringen van banken in kredieten aan bedrijven en een dergelijke trend wenst de Europese Centrale Bank manifest te keren in het voordeel van kredieten.

De groei van de geldhoeveelheid blijft in Europa immers ondermaats, hetgeen er vooral op duidt dat de liquiditeiten die de ECB ter beschikking stelt, uiteindelijk niet terecht komen bij bedrijven (om te investeren) of particulieren (om te consumeren) maar bij banken (om er weg te roesten). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Volgens KBC Securities is de situatie bij de warenhuisketen erger dan verwacht. Strubbelingen met de vakbonden kunnen de koers onder druk zetten, wat een koopkans zou betekenen. Op de achtergrond waart nog steeds de schim van de ECB rond. Verbeterende voorwaarden voor interbancaire plaatsingen ontmoedigen volgens professor Stefan Duchateau de investeringen van banken in kredieten aan bedrijven en een dergelijke trend wenst de Europese Centrale Bank manifest te keren in het voordeel van kredieten. De groei van de geldhoeveelheid blijft in Europa immers ondermaats, hetgeen er vooral op duidt dat de liquiditeiten die de ECB ter beschikking stelt, uiteindelijk niet terecht komen bij bedrijven (om te investeren) of particulieren (om te consumeren) maar bij banken (om er weg te roesten). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.