Ivoorkust is er in geslaagd om succesvol een euro-obligatie te plaatsen, waarbij meteen moet opgemerkt worden dat het land in 2011 bankroet is gegaan. De obligaties werden geplaatst aan een rentevoet van 5,75%, wat relatief gezien een bescheiden percentage mag genoemd worden.

Kenia, ook niet bepaald een emittent van onberispelijke kwaliteit, moest onlangs nog 6,875% betalen op een obligatie die eveneens een looptijd van 10 jaar had. Volgens analisten is het een zorgwekkend feit dat het zo makkelijk is om obligaties geplaatst te krijgen.

Ivoorkust is er in geslaagd om succesvol een euro-obligatie te plaatsen, waarbij meteen moet opgemerkt worden dat het land in 2011 bankroet is gegaan. De obligaties werden geplaatst aan een rentevoet van 5,75%, wat relatief gezien een bescheiden percentage mag genoemd worden. Kenia, ook niet bepaald een emittent van onberispelijke kwaliteit, moest onlangs nog 6,875% betalen op een obligatie die eveneens een looptijd van 10 jaar had. Volgens analisten is het een zorgwekkend feit dat het zo makkelijk is om obligaties geplaatst te krijgen.