Die offers kunnen zowel van de overheden zelf als van de banken en de bankklanten worden gevraagd. In sommige gevallen kunnen de gevraagde inspanningen zo groot zijn dat series overwogen kan worden of een exit uit de eurozone geen betere oplossing is.

Enkele collega's van Schmieding vragen zich af of de troika geen weet heeft van toekomstige problemen in een groot land uit de eurozone.

De harde aanpak van Cyprus kan het voorspel vormen van een reddingsplan dat zonder bijdrage van een bankendeposito's niet te financieren valt.

Die offers kunnen zowel van de overheden zelf als van de banken en de bankklanten worden gevraagd. In sommige gevallen kunnen de gevraagde inspanningen zo groot zijn dat series overwogen kan worden of een exit uit de eurozone geen betere oplossing is. Enkele collega's van Schmieding vragen zich af of de troika geen weet heeft van toekomstige problemen in een groot land uit de eurozone. De harde aanpak van Cyprus kan het voorspel vormen van een reddingsplan dat zonder bijdrage van een bankendeposito's niet te financieren valt.