Voor de autobedrijven liggen hier enorme mogelijkheden weggelegd, maar uiteraard zullen ook bedrijven als Google hun voordeel doen met de nieuwe technologie.

In de praktijk bestaan ze al, meer bepaald in de Verenigde Staten. Nevada was daar de eerste staat die automatisch bestuurde wagens in het verkeer heeft toegestaan, inmiddels is California de tweede. Gouverneur Jerry Brown van California heeft eigenhandig de overeenkomst met Google in het hoofdkwartier van dit bedrijf ondertekend.

Computer neemt het stuur over

Google heeft al bijna 500.000 kilometer wegervaring met de Toyota Prius en de Lexus RX die op basis van een computer worden bestuurd. De proefneming verliep vlekkeloos, de auto's vonden moeiteloos hun weg te midden van het spitsuur en op drukke wegen.

De doorbraak bij de ontwikkeling van auto's bestuurd door computers gebeurde in 2010, met Google als gangmaker. Voor de besturing wordt gebruik gemaakt van camera's, radarsensoren en lichtdetectie.

Google executive chairman Eric Schmidt stelt dat de introductie van de automatisch bestuurde wagen nog niet voor morgen is, maar lang zal het toch niet duren alvorens ze in ons verkeer zijn aan te treffen.

Voor de autobedrijven liggen hier enorme mogelijkheden weggelegd, maar uiteraard zullen ook bedrijven als Google hun voordeel doen met de nieuwe technologie. In de praktijk bestaan ze al, meer bepaald in de Verenigde Staten. Nevada was daar de eerste staat die automatisch bestuurde wagens in het verkeer heeft toegestaan, inmiddels is California de tweede. Gouverneur Jerry Brown van California heeft eigenhandig de overeenkomst met Google in het hoofdkwartier van dit bedrijf ondertekend. Computer neemt het stuur overGoogle heeft al bijna 500.000 kilometer wegervaring met de Toyota Prius en de Lexus RX die op basis van een computer worden bestuurd. De proefneming verliep vlekkeloos, de auto's vonden moeiteloos hun weg te midden van het spitsuur en op drukke wegen. De doorbraak bij de ontwikkeling van auto's bestuurd door computers gebeurde in 2010, met Google als gangmaker. Voor de besturing wordt gebruik gemaakt van camera's, radarsensoren en lichtdetectie. Google executive chairman Eric Schmidt stelt dat de introductie van de automatisch bestuurde wagen nog niet voor morgen is, maar lang zal het toch niet duren alvorens ze in ons verkeer zijn aan te treffen.