Het aantal Belgische beleggingstransacties bij de online beleggingsbank BinckBank is in het tweede kwartaal met 23 procent toegenomen. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten van de Nederlandse broker. Tegenover het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal transacties in België met 21 procent, wat volgens BinckBank "eigen is aan de normale seizoenaliteit". De eerste jaarhelft is daarmee, gemeten naar transactieaantallen, de beste ooit voor BinckBank.

Sterke votaliliteit

BinckBank België telde in het tweede kwartaal 63.204 beleggingsrekeningen (+5 procent tegenover een jaar eerder) en een geadministreerd vermogen op Belgische beleggingsrekeningen van zowat 2,5 miljard euro (2,2 miljard euro een jaar eerder).

Het resultaat uit de bedrijfsactiviteiten steeg voor BinckBank België tijdens het tweede kwartaal met 63 procent tot 1,9 miljoen euro. "Ook voor België gold dat de volatiliteit op de beurs in het afgelopen kwartaal resulteerde in hogere transactievolumes", zegt Vincent Germyns, de Belg die dit jaar aan het hoofd kwam van BinckBank. "Maar de beleggers proberen goed in te spelen op die volatiliteit."

Speculatietaks

Prognoses voor de toekomst geeft Germyns niet, maar de komende maanden zal volgens de CEO moeten blijken wat in België de impact zal zijn van de 'speculatietaks', een onderdeel van de taxshift van de regering-Michel. Die speculatietaks is gericht op aandelen die binnen de zes maanden na aankoop opnieuw verkocht worden. Volgens Germyns zijn de contouren van de taks evenwel nog niet voldoende gekend om te weten wat de gevolgen zullen zijn voor de (particuliere) beleggers.

In alle landen samen telde BinckBank in het tweede kwartaal in totaal 2,275 miljoen transacties, een toename met 21 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Nieuwe landen aanboren is BinckBank voorlopig niet van plan, maar de broker wil wel de vrij snel gegroeide vermogensbeheertak internationaal uitrollen. (Belga/NS)

Het aantal Belgische beleggingstransacties bij de online beleggingsbank BinckBank is in het tweede kwartaal met 23 procent toegenomen. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten van de Nederlandse broker. Tegenover het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal transacties in België met 21 procent, wat volgens BinckBank "eigen is aan de normale seizoenaliteit". De eerste jaarhelft is daarmee, gemeten naar transactieaantallen, de beste ooit voor BinckBank. BinckBank België telde in het tweede kwartaal 63.204 beleggingsrekeningen (+5 procent tegenover een jaar eerder) en een geadministreerd vermogen op Belgische beleggingsrekeningen van zowat 2,5 miljard euro (2,2 miljard euro een jaar eerder). Het resultaat uit de bedrijfsactiviteiten steeg voor BinckBank België tijdens het tweede kwartaal met 63 procent tot 1,9 miljoen euro. "Ook voor België gold dat de volatiliteit op de beurs in het afgelopen kwartaal resulteerde in hogere transactievolumes", zegt Vincent Germyns, de Belg die dit jaar aan het hoofd kwam van BinckBank. "Maar de beleggers proberen goed in te spelen op die volatiliteit." Prognoses voor de toekomst geeft Germyns niet, maar de komende maanden zal volgens de CEO moeten blijken wat in België de impact zal zijn van de 'speculatietaks', een onderdeel van de taxshift van de regering-Michel. Die speculatietaks is gericht op aandelen die binnen de zes maanden na aankoop opnieuw verkocht worden. Volgens Germyns zijn de contouren van de taks evenwel nog niet voldoende gekend om te weten wat de gevolgen zullen zijn voor de (particuliere) beleggers. In alle landen samen telde BinckBank in het tweede kwartaal in totaal 2,275 miljoen transacties, een toename met 21 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Nieuwe landen aanboren is BinckBank voorlopig niet van plan, maar de broker wil wel de vrij snel gegroeide vermogensbeheertak internationaal uitrollen. (Belga/NS)