Op social media wordt immers voortdurend over bedrijven, producten en klantervaringen gesproken. Diverse universitaire onderzoeken hebben aangetoond dat er een sterke correlatie bestaat tussen het sentiment op social media en koersontwikkelingen op de beurs.

Recente voorbeelden van een aantal Nederlandse aandelen geven duidelijk weer wat de meerwaarde van het gebruik van de social sentiments analyse kan zijn.

Aan de vooravond van de nationalisatie van SNS en de koersval van KPN toonde de uitkomst van de social media analyse een duidelijke toename van het negatieve sentiment rondom deze aandelen.

Guido van Aubel, directeur Binck: "Met deze analysetool krijgen de particuliere beleggers inzicht in trends van de berichtgeving op Twitter, blogs en Facebook over beursgenoteerde bedrijven. Wij zijn ervan overtuigd dat deze inzichten actieve beleggers kunnen helpen om te komen tot betere beleggingsbeslissingen. Door de samenwerking met SNTMNT kunnen wij deze jonge tak van sport verder helpen te ontwikkelen."

Vincent van Leeuwen, directeur SNTMNT: "Door de opkomst van social media is het mogelijk geworden om iets wat nooit goed te meten viel inzichtelijk te maken: de emotie op financiële markten. Via onze social sentiment indicator kunnen beleggers op de hoogte blijven wat er speelt in de markt, en sneller inspringen op ontwikkelingen."

Met behulp van de technologie en algoritmes van het Nederlandse bedrijf SNTMNT wordt dagelijks voor de aandelen in de AEX en voor een beperkt aantal in de AMX de social media sentimentswaarde berekend aan de hand van de berichtgeving op Twitter, blogs en Facebook over de laatste 24 uur.

De social sentiment analyses zijn geïntegreerd in de website van Binck en zijn kosteloos beschikbaar voor de klanten van Binck. De uitkomsten van de analyse zijn grafisch weergegeven.

Hierdoor kan de belegger het sentiment van de aandelen of van een individueel aandeel in één oogopslag zien en doorgronden.

Nadat afgelopen maanden een aantal professionele beleggers hun beleggingsmodellen al verrijkt hebben met dergelijke tools, is Binck nu de eerste broker die deze informatie ook ter beschikking stelt aan particuliere beleggers.

Op social media wordt immers voortdurend over bedrijven, producten en klantervaringen gesproken. Diverse universitaire onderzoeken hebben aangetoond dat er een sterke correlatie bestaat tussen het sentiment op social media en koersontwikkelingen op de beurs. Recente voorbeelden van een aantal Nederlandse aandelen geven duidelijk weer wat de meerwaarde van het gebruik van de social sentiments analyse kan zijn. Aan de vooravond van de nationalisatie van SNS en de koersval van KPN toonde de uitkomst van de social media analyse een duidelijke toename van het negatieve sentiment rondom deze aandelen. Guido van Aubel, directeur Binck: "Met deze analysetool krijgen de particuliere beleggers inzicht in trends van de berichtgeving op Twitter, blogs en Facebook over beursgenoteerde bedrijven. Wij zijn ervan overtuigd dat deze inzichten actieve beleggers kunnen helpen om te komen tot betere beleggingsbeslissingen. Door de samenwerking met SNTMNT kunnen wij deze jonge tak van sport verder helpen te ontwikkelen." Vincent van Leeuwen, directeur SNTMNT: "Door de opkomst van social media is het mogelijk geworden om iets wat nooit goed te meten viel inzichtelijk te maken: de emotie op financiële markten. Via onze social sentiment indicator kunnen beleggers op de hoogte blijven wat er speelt in de markt, en sneller inspringen op ontwikkelingen." Met behulp van de technologie en algoritmes van het Nederlandse bedrijf SNTMNT wordt dagelijks voor de aandelen in de AEX en voor een beperkt aantal in de AMX de social media sentimentswaarde berekend aan de hand van de berichtgeving op Twitter, blogs en Facebook over de laatste 24 uur. De social sentiment analyses zijn geïntegreerd in de website van Binck en zijn kosteloos beschikbaar voor de klanten van Binck. De uitkomsten van de analyse zijn grafisch weergegeven. Hierdoor kan de belegger het sentiment van de aandelen of van een individueel aandeel in één oogopslag zien en doorgronden. Nadat afgelopen maanden een aantal professionele beleggers hun beleggingsmodellen al verrijkt hebben met dergelijke tools, is Binck nu de eerste broker die deze informatie ook ter beschikking stelt aan particuliere beleggers.