Bill O'Neill, CIO bij Merrill Lynch Wealth Management, merkt op dat steeds meer bedrijven gedwongen om machines terug op te starten wegens het aantrekken van de vraag: "De voorraden zijn nog steeds laag, zodat er moet bijgeproduceerd worden. De U.S. total business inventories tot sales ratio viel terug tot 1.26 in december, tegenover 1.46 in januari 2009. Die voorraden moeten dus weer opgebouwd worden, waardoor de output groter moet zijn dan de vraag. Veel bedrijven hebben nog steeds een sterke balans en een grote cashpositie. Een belangrijk deel van die liquiditeiten zal gebruikt worden voor business investment. De Philadelphia Federal Reserve index of toekomstige investeringen stond in februari op 26 en dat was het hoogste niveau in twee jaar."

Wat eerst een business recessie was, is nu uitgegroeid tot een opleving die door de productie wordt geleid. Bill O'Neill: "Uiteraard gaan de bedrijven niet blijven investeren wanneer de consumenten niet meer gaan uitgeven. Volgens de Federal Reserve Flow of Funds data zijn de gezinnen nog volop bezig om hun schulden aft e bouwen, de schulden aangehouden door gezinnen zijn tijdens het vierde kwartaal met 1,20% gedaald. Het was al het zevende kwartaal op rij dat die schulden zijn gedaald. Het tempo van de de-leveraging is echter aan het vertragen, wat aangeeft dat de consument klaar is om meer te consumeren. Ik verwacht dat dit tijdens de tweede helft van het jaar gaat gebeuren. De consumptie moet in de tweede helft van dit jaar de economische groei gaan aanzwengelen."

Bill O'Neill, CIO bij Merrill Lynch Wealth Management, merkt op dat steeds meer bedrijven gedwongen om machines terug op te starten wegens het aantrekken van de vraag: "De voorraden zijn nog steeds laag, zodat er moet bijgeproduceerd worden. De U.S. total business inventories tot sales ratio viel terug tot 1.26 in december, tegenover 1.46 in januari 2009. Die voorraden moeten dus weer opgebouwd worden, waardoor de output groter moet zijn dan de vraag. Veel bedrijven hebben nog steeds een sterke balans en een grote cashpositie. Een belangrijk deel van die liquiditeiten zal gebruikt worden voor business investment. De Philadelphia Federal Reserve index of toekomstige investeringen stond in februari op 26 en dat was het hoogste niveau in twee jaar." Wat eerst een business recessie was, is nu uitgegroeid tot een opleving die door de productie wordt geleid. Bill O'Neill: "Uiteraard gaan de bedrijven niet blijven investeren wanneer de consumenten niet meer gaan uitgeven. Volgens de Federal Reserve Flow of Funds data zijn de gezinnen nog volop bezig om hun schulden aft e bouwen, de schulden aangehouden door gezinnen zijn tijdens het vierde kwartaal met 1,20% gedaald. Het was al het zevende kwartaal op rij dat die schulden zijn gedaald. Het tempo van de de-leveraging is echter aan het vertragen, wat aangeeft dat de consument klaar is om meer te consumeren. Ik verwacht dat dit tijdens de tweede helft van het jaar gaat gebeuren. De consumptie moet in de tweede helft van dit jaar de economische groei gaan aanzwengelen."