Inmiddels is Gross tot het besef gekomen dat het weinig of geen zin heeft om de Amerikaanse centrale bank te bestrijden. Hij is nog altijd van mening dat er zich een obligatiezeepbel heeft gevormd, maar het zal nog wel enige tijd duren alvorens die zal ontploffen.

De FED zal namelijk geld in het systeem blijven pompen en zo beletten dat de zeepbel ontploft. Iedere maand wordt er voor 80 tot 90 miljard dollar ingekocht, waardoor de implosie achterwege blijft.

Maar de slagkracht van de FED heeft haar grenzen, ooit zal ze inflatie creëren. Dat hoeft echter niet binnen de eerstkomende drie tot zes maanden te gebeuren.

Inmiddels is Gross tot het besef gekomen dat het weinig of geen zin heeft om de Amerikaanse centrale bank te bestrijden. Hij is nog altijd van mening dat er zich een obligatiezeepbel heeft gevormd, maar het zal nog wel enige tijd duren alvorens die zal ontploffen. De FED zal namelijk geld in het systeem blijven pompen en zo beletten dat de zeepbel ontploft. Iedere maand wordt er voor 80 tot 90 miljard dollar ingekocht, waardoor de implosie achterwege blijft. Maar de slagkracht van de FED heeft haar grenzen, ooit zal ze inflatie creëren. Dat hoeft echter niet binnen de eerstkomende drie tot zes maanden te gebeuren.