Maar ook de Amerikaanse staatsobligaties werden grif gekocht, met als gevolg dat een stijging van de langetermijnrente in de Verenigde Staten werd afgeremd. Die rente flirtte een tijdje met de grens van 2%, maar is nu weer fors onder dat niveau teruggevallen.

Bill Gross, de bekendste obligatiebelegger in de wereld, ziet de Amerikaanse rente nog verder dalen, precies vanwege het feit dat de Japanners obligaties zullen blijven kopen. Gross was niet zo optimistisch over Amerikaanse staatsobligaties, maar heeft die houding inmiddels herzien.

Maar ook de Amerikaanse staatsobligaties werden grif gekocht, met als gevolg dat een stijging van de langetermijnrente in de Verenigde Staten werd afgeremd. Die rente flirtte een tijdje met de grens van 2%, maar is nu weer fors onder dat niveau teruggevallen. Bill Gross, de bekendste obligatiebelegger in de wereld, ziet de Amerikaanse rente nog verder dalen, precies vanwege het feit dat de Japanners obligaties zullen blijven kopen. Gross was niet zo optimistisch over Amerikaanse staatsobligaties, maar heeft die houding inmiddels herzien.