De recente stijging van zowel de obligatie- als de aandelenkoersen is een gevolg van de overvloed aan geld die de centrale banken onafgebroken in het systeem pompen.

Bill Gross, hoofdeconoom van obligatiefondsbeheerder PIMCO, wordt nu pas echt ongerust: de zeepbellen worden steeds groter.

Gross heeft nu zijn toevlucht genomen tot twitter om de wereld te waarschuwen voor wat er aan het gebeuren is. Gisteren stuurde hij een tweet uit met volgende inhoud: 'Yen carry trade driving all asset prices higher. Bubbles getting more bubbly'. Of vrij vertaald: de yen carry trade drijft de koersen van zowat alles op, de zeepbellen worden steeds groter.

De recente stijging van zowel de obligatie- als de aandelenkoersen is een gevolg van de overvloed aan geld die de centrale banken onafgebroken in het systeem pompen. Bill Gross, hoofdeconoom van obligatiefondsbeheerder PIMCO, wordt nu pas echt ongerust: de zeepbellen worden steeds groter. Gross heeft nu zijn toevlucht genomen tot twitter om de wereld te waarschuwen voor wat er aan het gebeuren is. Gisteren stuurde hij een tweet uit met volgende inhoud: 'Yen carry trade driving all asset prices higher. Bubbles getting more bubbly'. Of vrij vertaald: de yen carry trade drijft de koersen van zowat alles op, de zeepbellen worden steeds groter.