Veel ruimte voor optimisme ziet Gross niet. Hij vreest namelijk dat de trend van een daling van de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten niet kan worden omgebogen, in de loop van dit jaar zou de werkloosheid wel eens opnieuw kunnen stijgen in plaats van verder te dalen.

Gross gaat er verder van uit dat aandelen en obligaties dit jaar niet zo veel zullen opleveren, hij rekent voor beide activaklassen op rendementen van minder dan 5%.

Goud zou wel nog kansen bieden. Het Pimco Total Return Fund leverde in 2012 een return van 10,40% op, wat betekent dat de aandeelhouders zeker niet ontevreden zullen zijn.

Veel ruimte voor optimisme ziet Gross niet. Hij vreest namelijk dat de trend van een daling van de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten niet kan worden omgebogen, in de loop van dit jaar zou de werkloosheid wel eens opnieuw kunnen stijgen in plaats van verder te dalen. Gross gaat er verder van uit dat aandelen en obligaties dit jaar niet zo veel zullen opleveren, hij rekent voor beide activaklassen op rendementen van minder dan 5%. Goud zou wel nog kansen bieden. Het Pimco Total Return Fund leverde in 2012 een return van 10,40% op, wat betekent dat de aandeelhouders zeker niet ontevreden zullen zijn.