Het recente gedrag van centrale banken - ook de Amerikaanse Fed - biedt de zekerheid dat de korte- en middellangetermijnrentes op hetzelfde niveau zullen blijven. Daardoor dreigt er waarschijnlijk geen verdere daling van de prijzen van obligaties.

Bill Gross (PIMCO): "De rentes op de meeste korte- en middellangetermijn-treasuries bevinden zich gevaarlijk dicht bij de nul. Dat impliceert dat er weinig tot geen potentiële ruimte is voor prijsstijgingen. We kunnen geen $ 100 biljoen in een matras verstoppen, maar we kunnen wel in die richting handelen door schulden te reduceren en te weigeren om een uitbreiding van looptijden en van duration te accepteren."

Het recente gedrag van centrale banken - ook de Amerikaanse Fed - biedt de zekerheid dat de korte- en middellangetermijnrentes op hetzelfde niveau zullen blijven. Daardoor dreigt er waarschijnlijk geen verdere daling van de prijzen van obligaties. Bill Gross (PIMCO): "De rentes op de meeste korte- en middellangetermijn-treasuries bevinden zich gevaarlijk dicht bij de nul. Dat impliceert dat er weinig tot geen potentiële ruimte is voor prijsstijgingen. We kunnen geen $ 100 biljoen in een matras verstoppen, maar we kunnen wel in die richting handelen door schulden te reduceren en te weigeren om een uitbreiding van looptijden en van duration te accepteren."