Gross: "We evolueren in de richting van een 'new normal' in de economie, wat wil zeggen dat de groei minder snel zijn dan we in het verleden gewend zijn. Dat betekent dat ook de winsten op beleggingen minder zullen zijn dan de gemiddelde 8% die de beleggers gewend zijn in het verleden."

Gross wijst er op dat er een deleveraging gaat plaatsvinden, wat wil zeggen dat er minder ruimte zal zijn voor een hoger dan normale winstgroei: "Waar in het verleden een rendement van 8 tot 10% werd gerealiseerd, zal men in de toekomst tevreden zal moeten zijn met 4 tot 6%. Dat betekent ook dat heel wat renteniers hun verwachtingen qua rendementen op hun spaargeld naar beneden zullen moeten aanpassen."

Gross: "We evolueren in de richting van een 'new normal' in de economie, wat wil zeggen dat de groei minder snel zijn dan we in het verleden gewend zijn. Dat betekent dat ook de winsten op beleggingen minder zullen zijn dan de gemiddelde 8% die de beleggers gewend zijn in het verleden." Gross wijst er op dat er een deleveraging gaat plaatsvinden, wat wil zeggen dat er minder ruimte zal zijn voor een hoger dan normale winstgroei: "Waar in het verleden een rendement van 8 tot 10% werd gerealiseerd, zal men in de toekomst tevreden zal moeten zijn met 4 tot 6%. Dat betekent ook dat heel wat renteniers hun verwachtingen qua rendementen op hun spaargeld naar beneden zullen moeten aanpassen."