Bill Gross (PIMCO): "In augustus 2009 werd een piek bereikt op 5,95%, maar daarna is die reële rentevoet voortdurend gedaald als gevolg van het feit dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente laag houdt."

Wie is de oorzaak van die lage rente? Volgens Gross is het antwoord op die vraag overduidelijk: "De overheid besteelt de kleine spaarders, maar ook de verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Die zijn gedwongen om conservatief te beleggen en moeten dus kiezen voor vastrentende waarden. Anderzijds hebben de overheden massaal geld in het systeem gepompt en daar profiteren de speculanten van. Eigenlijk neemt de overheid dus geld weg bij één categorie beleggers om dit geld vervolgens aan een andere categorie beleggers weg te schenken."

Bill Gross (PIMCO): "In augustus 2009 werd een piek bereikt op 5,95%, maar daarna is die reële rentevoet voortdurend gedaald als gevolg van het feit dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente laag houdt." Wie is de oorzaak van die lage rente? Volgens Gross is het antwoord op die vraag overduidelijk: "De overheid besteelt de kleine spaarders, maar ook de verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Die zijn gedwongen om conservatief te beleggen en moeten dus kiezen voor vastrentende waarden. Anderzijds hebben de overheden massaal geld in het systeem gepompt en daar profiteren de speculanten van. Eigenlijk neemt de overheid dus geld weg bij één categorie beleggers om dit geld vervolgens aan een andere categorie beleggers weg te schenken."