De pogingen om inflatie te veroorzaken lijken tot dusver weinig succes te hebben. Bill Gross, fondsbeheerder bij obligatiefonds PIMCO, merkt op dat de onzekerheid op de financiële markten troef blijft.

Het deflatiegevaar is latent aanwezig, van inflatie is compleet geen sprake. Gross merkt op dat we ons niet moeten afvragen of er al dan niet deflatie komt, die deflatie is er al.

Over de afgelopen twee jaar is de U.S. consumer-price index met 0,10% gedaald. Gross merkt op dat dit percentage aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: het deflatiegevaar is al aanwezig en zal alleen nog maar toenemen.

Gross is echter onzeker wat de toekomst betreft. Hij sluit niet uit dat de Verenigde Staten jarenlang met deflatie gaan opgezadeld zitten. Anderzijds is het ook mogelijk dat het tij snel gaat keren richting inflatie wanneer de FED aan het huidige tempo dollars blijft drukken.

De pogingen om inflatie te veroorzaken lijken tot dusver weinig succes te hebben. Bill Gross, fondsbeheerder bij obligatiefonds PIMCO, merkt op dat de onzekerheid op de financiële markten troef blijft. Het deflatiegevaar is latent aanwezig, van inflatie is compleet geen sprake. Gross merkt op dat we ons niet moeten afvragen of er al dan niet deflatie komt, die deflatie is er al. Over de afgelopen twee jaar is de U.S. consumer-price index met 0,10% gedaald. Gross merkt op dat dit percentage aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: het deflatiegevaar is al aanwezig en zal alleen nog maar toenemen. Gross is echter onzeker wat de toekomst betreft. Hij sluit niet uit dat de Verenigde Staten jarenlang met deflatie gaan opgezadeld zitten. Anderzijds is het ook mogelijk dat het tij snel gaat keren richting inflatie wanneer de FED aan het huidige tempo dollars blijft drukken.