Bill Gross (PIMCO): "De hausse op obligatiemarkten is over en uit, zo eenvoudig liggen de zaken. Die hausse heeft 30 jaar geduurd, maar nu is het gedaan. De inkoop van grote hoeveelheden staatsobligaties door de FED heeft een punt achter de rally gezet."

Gross merkt op dat het schrijven van een blanco check met een waarde van honderden miljarden dollars niet in het belang van de obligatiebeleggers is: "Eigenlijk mogen we spreken van een soort Ponzi-schema. De coupons van de openstaande obligaties worden betaald met nieuw uit te geven obligaties. Dergelijk mechanisme kan uiteraard niet lang blijven duren, ook al vanwege het sterke inflatoinaire effect er van."

Bill Gross (PIMCO): "De hausse op obligatiemarkten is over en uit, zo eenvoudig liggen de zaken. Die hausse heeft 30 jaar geduurd, maar nu is het gedaan. De inkoop van grote hoeveelheden staatsobligaties door de FED heeft een punt achter de rally gezet." Gross merkt op dat het schrijven van een blanco check met een waarde van honderden miljarden dollars niet in het belang van de obligatiebeleggers is: "Eigenlijk mogen we spreken van een soort Ponzi-schema. De coupons van de openstaande obligaties worden betaald met nieuw uit te geven obligaties. Dergelijk mechanisme kan uiteraard niet lang blijven duren, ook al vanwege het sterke inflatoinaire effect er van."