Meteen stak de speculatie over een sneller dan verwachte verhoging van de Amerikaanse rente de kop op. Zou het echter opportuun zijn dat de FED nu al haar basisrente gaat verhogen?

Bill Gross (PIMCO): "De FED mag zich niet laten afleiden door de werkloosheidscijfers, maar moet een ruime monetaire politiek blijven voeren. Voor de eerste helft van dit jaar reken ik op een groei van het BBP met 2 tot 2,50% en dat is voor de centrale bank onvoldoende. Inderdaad, de werkloosheidscijfers voor de maand januari vielen inderdaad mee, maar in de komende maanden moet nog heel wat tegenstand overwonnen worden. Ik verwacht dat de Amerikaanse centrale bank in de komende maanden nog meer staatsobligaties gaat inkopen."

Meteen stak de speculatie over een sneller dan verwachte verhoging van de Amerikaanse rente de kop op. Zou het echter opportuun zijn dat de FED nu al haar basisrente gaat verhogen? Bill Gross (PIMCO): "De FED mag zich niet laten afleiden door de werkloosheidscijfers, maar moet een ruime monetaire politiek blijven voeren. Voor de eerste helft van dit jaar reken ik op een groei van het BBP met 2 tot 2,50% en dat is voor de centrale bank onvoldoende. Inderdaad, de werkloosheidscijfers voor de maand januari vielen inderdaad mee, maar in de komende maanden moet nog heel wat tegenstand overwonnen worden. Ik verwacht dat de Amerikaanse centrale bank in de komende maanden nog meer staatsobligaties gaat inkopen."