Bill Gross (PIMCO): "Ik ben met Total Return Fund nog voor 30% in US Treasuries belegd. Drie maanden geleden was dat nog 50%. Inderdaad, het percentage aan US Treasuries in de portefeuille van Total Return Fund is nu het laagste voor de 23 jaar dat het fonds nu bestaat."

Gross heeft de afgelopen weken niet onder stoelen of banken gestoken dat hij negatief is geworden voor Amerikaanse staatsobligaties: "Een correctie op de obligatiemarkten kan niet uitblijven. We hebben een periode van 25 jaar van dalende rente achter de rug, nu gaat die rente stijgen. Daarnaast is er ook het inflatiegevaar, dat niet onderschat mag worden. In de komende jaren zal de Amerikaanse schatkist op grote schaal obligaties moeten uitgeven om het deficiet op de begroting te financieren. Daardoor gaat de prijs dalen en zal de rente naar omhoog gaan. Ik heb mijn portefeuille nu verschoven richting bedrijfsobligaties en buitenlandse obligaties, onder andere Duitse staatsobligaties. "

Bill Gross (PIMCO): "Ik ben met Total Return Fund nog voor 30% in US Treasuries belegd. Drie maanden geleden was dat nog 50%. Inderdaad, het percentage aan US Treasuries in de portefeuille van Total Return Fund is nu het laagste voor de 23 jaar dat het fonds nu bestaat." Gross heeft de afgelopen weken niet onder stoelen of banken gestoken dat hij negatief is geworden voor Amerikaanse staatsobligaties: "Een correctie op de obligatiemarkten kan niet uitblijven. We hebben een periode van 25 jaar van dalende rente achter de rug, nu gaat die rente stijgen. Daarnaast is er ook het inflatiegevaar, dat niet onderschat mag worden. In de komende jaren zal de Amerikaanse schatkist op grote schaal obligaties moeten uitgeven om het deficiet op de begroting te financieren. Daardoor gaat de prijs dalen en zal de rente naar omhoog gaan. Ik heb mijn portefeuille nu verschoven richting bedrijfsobligaties en buitenlandse obligaties, onder andere Duitse staatsobligaties. "